Sunday, November 29, 2009

[arhitektura]




Prijatelj sa arhitekture radi projekt za faks pa me zamolio da napravim ilustraciju preko njegovih olovki da vidimo kako bi to ispalo. Radi se o meshapu knjiznice i bazena koji bi trebao popuniti prostor u novom zagrebu negdje nasuprot muzeja suvremene, zapravo malo istocnije. On je sad vec totalno promijenio dizajn tako da je ovo zastarijela skica al eto, meni se svidja :)

7 comments:

Filip said...

Jebote ajhman.
Ovo je prejebački.
Kakva brutalna lova tebe čeka...Ne znam jesi čuo za pokojnu Branku Kaminski. Otkad je ona otišla, nema prave rukom crtane perspektive na arhitektonskim natječajima, sve sami renderi (bolji ili lošiji).
Svima je već lagano pun kua rendera.
Linkat ću te kolegama koji često rade natječaje, možda ti kapne neki poslić :-)

Ive said...

Samo ti daj :D
Drago mi je da se svidja nekom arhitektu :)
Znas mozda koliko se naplacuje po ovakvim vizualizacijama posto nisam u tim vodama...
Za gdu kaminski nisam cuo ali evo guglao sam malo, dobre stvari!

Filip said...

Pa nemam ti pojma pošto bi to išlo...nikad nisam tako dobru nacrto :-)
Valjda onoliko koliko bi uzeo i za takvu ilustraciju knjige/slikovnice...to imaš u onom cjeniku HDLU-a. Moram vidit jel naša komora ima regulirano za takav tip posla (ali takvo nešto ti je podložnije zlom tržištu nego cijena projektiranja). Opet, kad jednom stvoriš ime, možeš tražit kolko hoćeš :-)

Ive said...

Jednog dana hehe...
A dobro, ako uleti nesto ovako sa strane ne moze biti loshe ^^
hvala za info

M. Huzjak said...

mislim da komora nema ništa konkretno na području vizualizacije, ali i vizualizacija je danas postala struka za sebe... ja znam da ive može i bolje i brže itd. samo uz malo prakse u tim vodama, a onda shodno tome i naplaćivati, jer ovo je kuikamo bolje i kvalitetnije od rendera, pa zašto nebi više i koštalo. Samo se nadam da će Ive htjeti s frendom koji ga može dobro izreklamirati napraviti još kakvu vizualizaciju ili odraditi kakav natječaj... :) a Ive?

tunac said...

svaka cast!

Maja said...

opla :) genijalno!